No. 2

No. 2

10. januar 2019 0 Af tinadufour

I forlængelse af gårsdagens blogpost, som omhandlede mine personlige mål for 2019, kommer i dag mine mål på virksomhedsplan (No. 2)

Det er især inden for Horsegroom Denmark jeg virkelig gerne vil ligge min energi. Jeg ved ikke om jeg nogensinde vil springe ud i at forsøge at leve 100 pct. af min blog/virksomhed, men vil gerne have den får større prioritet på længere sigt, og at jeg kan ligge flere timer i den. For det er klart noget jeg virkelig brænder for.

Til jer der ikke kender historien bag Horsegroom Denmark, så blev ”universet” lanceret maj 2015, og har snart 4 år på bagen. Da jeg startede min blog (eller den gang facebookside), havde jeg aldrig troet, at den ville bringe så mange muligheder med sig. Det har været en spændende og udfordrende oplevelse. Den har lært mig meget om mig selv, sporten, og hvordan alt i ridesporten gøres på forskellige måder. Min blog har givet mig fantastiske muligheder i form af udvikling af dvd-materiale i udlandet, samarbejde med fantastiske sponsorer og virksomheder, samt eksponering af deres brand og produkter, og senest muligheden for at lægge navn til en bog omkring min passion for grooming, nemlig bogen GROOMING.

Horsegroom Denmark fungere på mange måder som et univers, hvor det er muligt at finde informative faglige indlæg omkring groomingprodukter, rosenknopper, pelspleje, den nyeste trend inden for udstyr, hverdagens udfordringer og meget mere, og herved give den enkelte et brugbart redskab i forbindelse med hverdagen og op til stævner, og forhåbentlig en masse nyttig viden til videre anvendelse krydret med flotte visuelle billeder og videoer.

Sidestillende med mit fuldtidsarbejde, drengene og blog afholder jeg flere gange om måneden særlige grooming- og flettet clinics rundt om i landet. De afholdes både i samarbejde med rideudstyrsforretninger, som forhandler mine samarbejdspartners produkter samt privatstalde og rideklubber.

Inden for bloggen har jeg følgende målsætninger for 2019:

  • 1-2 professionelle shoots om måneden i samarbejde med dygtige Photografer, således at jeg kan fortsætte med at anvende lækre billeder på min blog. For mig er det virkelig vigtigt at jeg har godt photomateriale. Jeg syntes det vigtigt at kunne inspirere med lækre billeder af høj kvalitet. Jeg har fuld forståelse for at nogle er tilfredse med de lidt mere nede på jorden billeder taget med en iPhone, men det er sjældent noget jeg har gjort brug af, da jeg syntes man tydeligt kan se forskellen i kvaliteten, og derfor er det også begrænset hvor meget jeg gør brug af dette. Samtidig kan jeg kan godt lide at arbejde sammen med forskellige photografer, dels fordi jeg syntes det spændende og kreativt at arbejde med forskellige, men også fordi et samarbejde positivt kan booste vores begges platforme. Pt. Står drengene i det svenske, men planen er de kommer hjem til dk inden sommeren, så hvis I (som photograf) syntes det kunne været sjovt at være kreative sammen – er i mere end velkommen til at tage kontakt til mig.

  • Samtidig vil jeg super gerne i gang med videoer igen. Her tænker jeg ikke på de klassiske youtube videoer, men de lidt mere flotte videoer som jeg førhen har lavet et i samarbejde med min bror. Hans tid er dog meget begrænset, da han personligt har super travlt med hans egen virksomhed. Nogle videoer vil være follow me around, mens andre vil være mere educational. Jeg har erfaret jeg er elendig til at tale gennem et kamera. Jesus det var det værste erfarede jeg under produktionen at Dvd’en i samarbejde med Tina Lund, men det kan ske at jeg kan hvile lidt mere i mig selv, og få skubbet mig ud over den barriere. Syntes også det var enormt grænseoverskridende ved de første par grooming clinics, og de første 5 min høres det tydeligt på min stemme, at jeg forsat er lidt nervøs omkring det. Men det trods alt blevet meget bedre de sidste to år.
  • 3-5 blogposts om ugen. Det har været meget svingende hvor meget jeg reelt har fået blogget og lavet indlæg i 2018. Har været en smule uinspireret, og samtidig følt at det har været svært at skrive nye indlæg, fordi jeg i lang tid kun ønskede at dække grooming-delen inden for blogning, og egentlig mere eller mindre var kommet gennem de fleste emner inden for dette felt. I 2019 vil jeg gerne gøre bloggen mere personligt, da en del har efterspurgt det, og fordi jeg samtidig også får reflekteret lidt mere over tingene, når det skal ned gennem fingerspidserne og ud på skrift, og samtidig skal tidligere indlæg omkring grooming tages op igen, for har heldigvis fået mange nye skønne følgere til.
  • Nye samarbejder og bekendtskaber. Vi læser kontant i medierne, at dygtige bloggere tjener enorme summer på at blogge, og der er bestemt også udenlandske bloggere inden for ridesporten, der kan leve udelukkende af deres blog, men jeg er personligt ikke nået dertil overhoved. Størstedelen af rytterne i ridesporten indgår aftaler på baggrund af deres resultater i sporten og deres synlighed på stævnebanerne, men det ikke ens betydende med, at det er det eneste samarbejdet vælges ud fra. For mit vedkommende har jeg opnået fine nok resultater i ridesporten på distriks- og landsplan på 105-125 niveau, men i 2018 har jeg slet ikke startet, og stævnerne har ikke været min fokus. Jeg har dog stadigvæk kunne bidrage med eksponering gennem Horsegroom Denmark, og det er bloggen, der i de fleste tilfælde har gjort, at jeg har kunne indgå sponsor- og samarbejdsaftaler. Med en blog på over 48.000 følgere på facebook og 38.000 følgere på instagram, har jeg kunne skabe synlighed for mine sponsorer og samarbejdspartnere, og det er synligheden, de har lagt vægt på. Når man snakker omkring indgåelse af aftaler, er det vigtigt at forstå, at begge parter skal have glæde af samarbejdet. Jeg arbejder for virksomhederne ved at eksponerer og skrive indlæg omkring deres produkter og kombinere indlæggene med kvalitets billeder, som de efterfølgende kan anvende på de sociale medier. Jeg går oftest i dybden, når jeg laver indlæg, og det vigtigt for mig at begrunde mine valg og tanker i forhold til det enkelte produkt. Produktet skal have relevans for mig (eller drengene), ellers takker jeg nej. Det vigtigt at forstå mit arbejde i sådan en aftale ikke blot er at være købt for at rose deres produkt. Det får hverken de eller jeg noget ud af. Det er også derfor at jeg fx ved dækkener rent faktisk også anvender dækkenerne, får dem testet af og rent faktisk bruger dem, for ellers kan jeg ikke stå inde for mine udtagelser. Jeg har også før modtaget produkter, som ikke er blevet eksponeret på bloggen, da det ikke har været et produkt, som jeg har kunne stå inden for. Når jeg indgår samarbejde kan det være for en enkelt gang, en måned eller et år, det meget varierende. Men det også vigtigt at forstå det et stort stykke arbejde jeg ligger i det. Især fordi jeg ikke blot tager min iPhone frem og knipser et par billeder. Oftest så kræver det koordinering med en professionel photograf (som også skal have betaling for deres stykke arbejde), og for mit vedkommende en del planlægning (evt. finde en passende location). Da det er inden for equestrian, så skal drengene også oftest gerne indgå i shootet, og det kræver en god omgang grooming, så de shiner på billederne.

  • Pt kører bloggen på dansk, omkring dette har jeg virkelig mine overvejelser. Kun ca. 20 pct. af mine følgere er fra Danmark, resten er udlandet. Jeg har flere gange tænkt for mig selv, at nu bør der skrives på engelsk, men engelsk kommer skriftligt ikke bare lidt som en naturlig del for mig, og vil derfor kræve en del, når der skal skrives blogposts. Det lettest, når det er de mere private blogposts, men når de bliver lidt mere tekniske i forhold til produkteksponering eller andet, så bliver det noget mere krævende. Men overvejelsen er der stadigvæk.
  • Noget jeg skal have sat mig ned og have gjort inden meget længe er udarbejdelse af et Content media kit. Hvis du vil læse lidt omkring Content Media Kit har den Tyske blogger Harriet Charlotte Jensen skrevet et rigtig godt indlæg omkring dette.

De fine illustrationer er lavet i samarbejde med Emily Cole  og er en del af mit Content Media Kit 2019.